etüt

İlkokul kadememizde

Dersin bitimi 15.30-16.50 saatleri arasında her gün bir sınıf öğretmenimizin rehberliği ile öğrencilerimizin ödevlerini yaptıkları, isteğe bağlı kitap okuma, akıl oyunları etkinlikleri, Montessori çalışmaları gibi içeriklerle ilgilendikleri bir zaman dilimi olarak planlanmıştır.

Ortaokul kadememizde

• 7. sınıf öğrencilerimiz için Cuma günleri hariç hafta içi saat 15.40-17.10 arası etüt programı bulunmaktadır.
  • 8.Sınıflara yönelik okullar açıldıktan bir ay sonrası itibariyle her hafta deneme sınavı yapılmaktadır. Ayrıca her hafta haftalık tüm dersleri içeren Ölçme sınavları uygulanmaktadır. Öğrencilerimizin sınav sonuç değerlendirmesi, karne analizleri, konu kazanımları, başarı dereceleri ele alınarak bireysel görüşmelerle desteklemek ve Rehberlik desteği ile yanlarında olmak temel amaçlarımızdandır.
    8. sınıf öğrencilerimiz Cuma günleri hariç hafta içi her gün saat 15.40-17.10 arası etüt programı bulunmaktadır.Haftasonu ise Cumartesi günleri ise 09.00-14.00 saatleri arası etüt çalışması yapılmaktadır. 8.sınıf öğrencilerimizin bu süreçte akademik destek çalışmaları ile birlikte öğrencilerimizin başarı düzeylerini en üst noktaya çıkarabilmeyi hedeflemekteyiz.

Anadolu Lisesi kadememizde

YKS hazırları kapsamında TYT-AYT konu anlatımı ve soru çözümü çalışmalarını içeren etütler Cuma günleri hariç her gün 15.40-17.10 saatleri arasında dersliklerde yürütülmektedir. Etüt çalışmalarına katılım, ders öğretmenlerinin ve okul idaresinin planladığı ve gerek gördüğü durumlarda zorunlu, öğrencilerin sorularını sorma amacıyla katıldıkları etütler serbest etütlerdir. Verilen tüm birebir, sınıf ve grup etütleri dersin kendi öğretmeni tarafından sağlanmaktadır. Bireysel- grup ve sınıf etütlerine katılım ilgili ders öğretmeni ve okul idaremiz tarafından sıkı bir şekilde takip edilmektedir.

• 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimiz her hafta farklı bir dersi kapsayan ÖLÇME SINAVI, belirli aralıklarla uygulanan ve tüm dersleri kapsayan DENEME SINAVI sonuçlarına göre gerektiğinde ve sınava hazırlık gruplarımızdan kalan boşluklara göre hafta içi ve Cumartesi günleri ders takviye etütlerine yönlendirilmektedir.
  • 11. sınıf , okulumuzda Üniversite Hazırlık Süreci kapsamında zorunlu etüt sistemine geçtiğimiz düzeydir. 11. Sınıf öğrencilerimiz hafta içi ders bitiminde TYT (1. Basamak Sınavı) etütleri ile sınav hazırlığına başlamaktadırlar. Ayrıca hafta içi Ölçme ve Deneme sınav sonuçlarına göre belirlenen öğrenci listesi haricinde Rehberlik servisine adını ve gereksinim duyduğu dersi bildiren öğrencilerimiz Cumartesi günü ders öğretmeninden bire bir etüt alabilirler.
  • 12. sınıflarla ise, Cuma hariç haftanın her günü üniversite hazırlık etütleri yapılmaktadır. Ayrıca 12. Sınıf öğrencilerimiz Cumartesi günü ders öğretmeni ile konu anlatım ve  bire bir soru çözümü etütlerine katılırlar. 12. Sınıf öğrencimiz için okulda bulunduğu her an bizim için sınava hazırlık programı olarak görülür ve gerek ders öğretmenleri gerekse rehberlik servisi tarafından tüm süreç her öğrenci için kontrol altında tutulur.
WhatsApp Image 2024-04-17 at 12.56.17 (2)